Sayfalar

7 Ocak 2011 Cuma

YARMA (BUĞDAY) PİLAVI

Yapılışı: 1 su bardağı yarmayı ve yarım su bardağı nohutu ayrı kaplarda en az 4 saat öncesinden ıslıyoruz. Islanan yarmayı 2 buçuk su bardağı su ile pişiriyoruz. Diğer taraftan nohutu da haşlıyoruz. Yarma piştikten sonra bir tavada 3 kaşık tereyağını ertiyoruz. Tatlı kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz. Kavurduğumuz biberleri pişen dövmenin içine koyuyoruz. Haşlanan nohutu da ekleyip karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave edip tencerenin ağzını demlenmesi için kapatıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. İşin sırrı tereyağında. Afiyet olsun...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım..
Denemek lazım,çok faydalı şifa deposu bir pilav olmuş..
Afiyetle...