KAFES BÖREK
Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 150 gr yağsız kıyma
- Dereotu, maydanoz. tuz, karabiber
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet yumurta
Yapılışı:
- Kıymayı bir tavaya çok az yağ ekleyerek kavurmaya başlıyoruz.
- Kıymanın rengi değişince ince ince doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz.
- Kavurma işlemi bitince ince ince doğranmış dereotu ve maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
- Kare şeklindeki bir tane milföy hamurunun dört kenarını diğer milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle çevreliyoruz. Bir havuz oluşturuyoruz.
- Kıymalı harçtan 1 kaşık oluşan havuzun içine koyuyoruz. Üzerine ince bir dilim domates yerleştiriyoruz.
- Yine diğer milföy hamurundan şeritler kesip kafes gibi üzerini kapatıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 180 dereceye ayarladığımız fırında pişiriyoruz.
- Akşam yemeği için bir değişiklik düşünüyorsanız üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek yiyerbilirsiniz. Ya da ikindi çayının yanında... Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder