Sıcak yaz günlerinde iyi gider..
Malzemeler:- 2 tane salatalık
- Bir avuç semizotu
- Bir tutam maydanoz, dereotu, taze nane
- 3-4 yaprak marul
- 3-4 tane taze soğan
- Yeşilliklerin miktarına göre taze yoğurt (çok cıvık olmayacak) (süzme yoğurtla daha güzel olur ama süzme yoğurdun fazla besin değeri olmadığı için ben çok kullanmıyorum)
- Zeytin yağı, tuz, sarımsak
- Salatalıkları alacalı soyuyoruz. Küp küp doğruyoruz.
- Semizotu, dereotu, maydanoz, taze nane, taze soğan ve marulları iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz.
- Doğradıklarımızın hepsini geniş bir kaseye alıp içine 3-4 kaşık taze yoğurt koyuyoruz. Sarımsağı da içine rendeliyoruz. Yoğurdu yeşilliklerin miktarına göre çok cıvık olmayacak şekilde ayarlayalım.
- Biraz zeytinyağı ve tuzunu ekleyip servis edebiliriz. İsteyen içine pul biber de ekleyebilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder