KIYMALI BÖREK
Malzemeler:
- 3 adet yukfa
- 250 gr yağsız kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- Tuz, karabiber
- Dereotu, maydanoz
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
- Kızartmak için çiçek yağı
- Kıymayı biraz yağ ile birlikte bir tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz.
- İnce ince doğranmış soğanları, tuz ve karabiberi ekliyoruz.
- Kavrulma işlemi tamamlanınca ocağın altını kapatıp ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yufkayı 6'ya bölüyoruz. Kestiğimizi yufkaların geniş kısmına kıymalı harçtan soğuyunca 1 kaşık koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Çok sıkı sarmamaya dikkat edelim.
- Kestiğimiz yufkaların tamamını bu şekilde sarınca börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa iyice bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun..
Malzemeler:
- Karnıbahar
- Zeytin yağı
- Limon suyu
- Kuru nane,tuz
- Yoğurt
- Sarımsak
- Toz kırmızı biber
- Karnıbaharları küçük çiçekler şeklinde ayırıp iyice yıkıyoruz.
- Tuzlu suda haşlıyoruz. Suyunu süzdürüyoruz.
- Zeytinyağı, limon suyu,tuz ve kuru nane ile yaptığımız sosu karnıbaharların üzerine döküyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz.
- Sarımsaklı yoğurdun da üzerine yağda yavurduğumuz toz kırmızı biberi gezdiriyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder