Malzemeler:
- Yarım kilo ıspanak (miktar size kalmış)
- 1 orta boy kuru soğan
- 3-4 yumurta
- tuz, karabiber, pul biber
- zeytinyağı
Yapılışı:
- Ispanakları iyice yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Daha sonra da bir parmaktan daha ince olacak şekilde doğruyoruz.
- Soğanı yemeklik doğruyoruz.
- Tencerenin içine zeytin yağını alıp soğanı kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulduktan sonra ıspanakları tencereye koyup şöyle bir karıştırıyoruz.
- Tuz, karabiber ve biraz pul biber atıp,1 çay bardağından az su ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz.
- Suyunu çekince yumurtaları üzerine kırıp karıştırmadan yumurtalar pişene kadar bekliyoruz.
- Yumurtalar pişince yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun...
NOT: Genellikle ıspanak yemeğinin yanında yoğurt ile servis edilir. Ama ıspanağı bu şekilde tüketince yoğurdun içindeki kalsiyum, ıspanaktaki demirin emilimini engelliyormuş. Tercih size kalmış...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder