Aslında bu eski bir tarif... Blogumun kapatıldığı zamanlarda yapmıştım...
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 500 gr irmik
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
- Şeker ile su tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca limonunu sıkıp 1-2 dk sonra tencerenin altını kapatıyoruz. Soğumaya alıyoruz.
- Geniz ve derin bir kapta 1,5 su bardağı şeker ile 1,5 su bardağı yoğurdu köpük olana dek mikserle çırpıyoruz.
- Un, irmik ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıp azar azar ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
- Sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Karışımı yağladığımız fırın kabına döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede ortalama 40 dk pişiriyoruz.
- Şam tatlısı fırından çıkar çıkmaz soğumaya yakın ılınmış şerbetimizin 2/3'nü döküyoruz. Tatlı şerbeti çekinde diğer kalanını da döküp bekletiyoruz. Yarım saat seonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder