- Bir paket baklavalık yufka
- 1/2 paket margarin
- Yarım litre süt
- 1çay fincanı irmik
- 1 kahve fincanı toz şeker
- Tane antep fıtığı
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon (küçüklerinden)
Yapılışı:
- Tatlının şerbetini yapmak için bir tencereye 4 bardak su ile 3 su bardağı şekeri koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu sıkıp bir kaç dakika daha kaynatıp şerbetin altını kapatıyoruz. Limon büyük ise 7-8 damla yeterli.
- Yalancı kaymağı yapmak için sütü bir tencereye alıyoruz. 1 çay fincanı irmik ile 1 kahve fincanı toz şekeri karıştırıp tencereye döküyoruz. Karıştırarak özleşmesini sağlıyoruz. Tencerenin altını kapatıp soğumaya alıyoruz.
- Yarım paket margarini ocakta eritiyoruz.
- Benim aldığım baklavalık yufkalar kare şeklinde kesilmişti. 6 tane yufkayı aralarına erimiş margarini fırça ile sürerek üst üste koyuyoruz. Kenarları 5 cm olacak şekilde küçük kareler kesiyoruz.
- Kestiğimiz karelerin içine hazırladığımız yalancı kaymaktanbir tatlı kaşığı koyup üzerlerine de Antep fıstığı yerleştirip üçgen şeklinde kapatıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin üzerine resimdeki gibi yerleştiriyoruz.
- Bu şekilde tepsiye hepsini yerleştirdikten sonra 180 dereceye ayarlanmış, önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Şöbiyetlerin üzeri hafif kızarınca fırından çıkartıyoruz. Bir borcam gibi servis edebileceğimiz bir kaba alıyoruz. Sıcak tatlıya, soğuk şerbetin 2/3'ünü kepçe ile döküyoruz. Tatlı şerbeti çekmeye başlayınca kalan şerbeti de döküp 5 dakika bekledikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder