FİNCAN BÖREĞİ
Malzemeler:
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- tuz
- kuru maya
- ılık su
- 250 gr çökelek veya lor peyniri veya herhangi rendelenmiş beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, pulbiber, zeytinyağı
- Unu, kuru mayayı ve tuzu genişçe bir kabın içinde karıştırıp ortasını havuz gibi açıyoruz. Yumurtayı açtığımız havuza kırıp, ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.
- İyice yoğurduktan sonra mayalanması için bekletiyoruz. Beni tupperware kaplarında yoğurup ağzını kapatıyorum. Kapak pat diye açıldığında mayalanmış demektir. Yaklaşık 35-40 dk sürüyor.
- Hamurdan küçük bir yumak alıp tezgahta biraz un serperek merdane veya oklava yardımı ile yuvarlak bir şekilde açıyoruz. Yufka ekmeğinden çok az kalın olabilir. Hamuru inceltmek için gerekirse elimizde döndürebiliriz.
- Hamurun yarısına keseceğinin fincanın ebatlarına göre harçtan öbek öbek koyuyoruz. Kıymalı harçta hazırlayabilirsiniz. Eğer tezgahınız geniş ise ilk açtığınız hamurun her tarafına harçtan koyup ikinci açtığınızı üzerine kapatabilirsiniz.
- Diğer yarısını üzerine kapatıp kahve fincanı ile kesiyoruz. Kahve fincan yerine çay fincanı, su bardağı veya kesebileceğini düşündüğünüz herhangi birşey olabilir.
- Kestiğimiz hamur parçalarını kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder