Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
- Bir tutam tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Pirinçleriyıkıyoruz.Bir tencerede üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ekleyerek yumuşayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Bir cezveye sütten biraz alıpiçine nişastayı koyup eritiyoruz.
- Pirinçler yumuşayınca sütü, şekeri ve vanilyayı tencereye ilave ediyoruz.
- Erittiğimizi cezve içindeki nişastayı da küçük ateşte biraz koyulaşana kadar pişiriyoruz. Daha sonra onu da tencereye ekliyoruz.
- Tencereye yumurta sarısını da ekleyip iyice karıştırarak yediriyoruz.
- Sütlaç koyulaşınca küçük fırın kaplarına 2 şer kepçe dolduruyoruz.
- Bir fırın tepsisine sütlaç kaselerini yerleştiriyoruz. Tepsinin ortasıan kadar su dolduruyoruz.
- Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ilık ya da soğuk bir şekilde servis ediyoruz. Afiyet olsun...
"Körler sağırlar birbirini ağırlar... " gibi bir şey oldu dün bizim için. :)) Güzel bir cumartesi günü geçirdik. Tabi ki benim karın ağrımı saymazsak..:( Karın ağrım için Nescafe'nin Lif Aktif Life kahvesinden içtim faydası olur belki diye. Biraz rahatlattığını söyleyebilirim.
3 yorum:
ne hafif ne güzel bir tatlıdır sütlaç, ellerine sağlık.
Gecmis olsun ve ellerine saglik. Sütlac aslinda mideye de iyi gelir. Sevgiler...
Nesrin teşekkür ederim
Yorum Gönder