Malzemeler:
- 1 paket spagetti makarna
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz - Yapılışı:
- Makarnaları ikiye bölüp derin bir tencereye bol su ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyelim. Makarnaları çok yumuşamayacak şekilde haşlayalım.
- Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirip süzülmesi için süzgeçte bekletelim.
- Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyalım. Un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavuralım. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştıralım. (Blendır yada mikserde çırpabiliriz.)
- Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alalım. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 1 su bardağı kaşar peynirini karıştırıp hemen fırın kabına alalım.
- Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun..
1 yorum:
CABCAZIM ELLERİNE SAĞLIK MMMMM MİSSSS:))))))
Yorum Gönder