KARNIBAHAR KÖFTESİ
Malzemeler:- 1 adet karnıbahar
- 1 yumurta
- 2-3 kaşık un
- Tuz, karabiber, kuru nane, kırmızı pul biber
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Karnıbaharın çiçeklerini küçük küçük ayırıp haşlıyoruz. Kolayca ezilmesi için iyice haşlanması iyi olur.
- Karnıbaharları geniz bir kabın içine aldıktan sonra ezip, içine yumurtayı kırıyoruz.
- Unu, tuzu ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karnıbahar büyük ise veya unu fazla gelmişse 1 yumurta daha kırabilirsiniz. Kıvamı çok akışkan olmamakla birlikte kaşıkla dökülebilecek şekilde olacak.
- Kızartma tenceresinde yağı kızdırdıktan sonra hazırladığımız harçtan kaşıkla kızgın yağa döküp üzerini düzeltiyoruz. İki tarafını da kızartıp peçete serdiğimiz servis tabağına alıyoruz.
- Servis ederken sarımsaklı yoğurt veya domates sosu ile servis edebiliriz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder