ISPANAKLI KOL BÖREĞİ
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- Yarım kilodan biraz fazla ıspanak
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 250 gr lor peynir
- Tuz, karabiber, pul biber, zeytin yağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden sodası
- 1 yumurta
Yapılışı:
- Ispanakları iyice temizliyoruz, yıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz.
- Kuru soğanları ince ince doğrayıp ıspanaklarla karıştırıyoruz.
- Lor peynirini, tuzu, karabiberi, pul biberi ve yarım çay bardağı kadar da zeytin yağını ekleyip böreğin iç karışımını iyice karıştırıyoruz.
- Yumurtanın beyazı ile sarısını ayırıyoruz. Sarısını üzerine sürmek için, beyazını da sıvı harcı için kullanacağız. Yumurtanın beyazı, 1/2 su bardağı sıvı yağı ve 1 şişe maden sodasını iyice çırpıyoruz.
- 1 yufkayı tezgaha serip yarısına sıvı karışımı kaşıkla gezdiriyoruz. Diğer yarısını üstüne kapatıyoruz. Yine sıvı karışımı sürüp geniş kısmına uzunda ıspanaklı harçtan koyuyoruz. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsine orta kısmından başlamak üzere yuvarlayarak yerleştiriyoruz. Diğer yufkalara da aynı şekilde sarıp tepsiye yerleştiriyoruz. Benim tepsin dikdörtgen ve küçüktü. Bu nedenle 4 yufka yetti.
- Yumurta sarısını böreğin üzerine sürüp 180 dereceye ısınmış fınında 45 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
3 yorum:
ıspanaklı börek ne nefis olur, ellerine emeklerine sağlık Mügecim.
mmmmmm böreğide çoook severim
ellerine sağlık canım
muhabbetle kal
:))
Of of canım çekti ama bana patatesli yap;)
Yorum Gönder