- 1 paket tuzsuz etimek
- Etimekleri ıslatmak için bir su bardağı şekerli süt veya şekerli su
- Alttaki krema için
*1 su bardağına yakın un,
*1 su bardağına yakın şeker,
*50 gr margarin
- Oraletli krema için
*3 kahve fincanı buğday nişastası (mısır nişastası da olabilir)
*1 kave fincanı portakallı oralet
*1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Tuzsuz etimekleri kare veya dikdörtgen borcama diziyoruz. 1 bardak şekerli sütü kaşıkla üzerlerine dökerek ıslatıyoruz. Özellikle kenarlarının ıslanması önemli.
- Bir tencerede 4 su bardağı süt, 1 su bardağına yakın un, 1 su bardağına yakın şekeri karıştırarak muhallebisini pişiriyoruz. Muhallebi piştikten sonra 50 gr margarini de ekleyip mikserle 5 dk çırpıyoruz.
- Etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp iyice yayıyoruz.
- Diğer bir tencerede 4 su bardağı su, 3 kahve fincanı buğday nişastası, 1 kave fincanı portakallı oralet, 1 çay bardağı toz şekeri pişiriyoruz.
- Oraletli kremayı muhallebinin üzerine döküp yarım saat kadar dışarıda, 2 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Dilimleyip portakal dilimiyle servis ediyoruz. Afiyet olsun..
1 yorum:
merhaba
ne kadar eskilere götürdü bu tarif beni bir bilsen:)))
Yorum Gönder