Köftelik malzemeler:
- Yarım kilo az yağlı kıyma
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 tane orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tutam maydanoz
- Tuz ve karabiber
- 5 tane orta boy patates
- 3 tane domates
- 4 tane tatlı kırmızı biber (kapya biber) veya çarliston biber
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Patateslerin kabuğunu soyup uzunlamasına dilimliyoruz. Dilimlediğimiz patatesleri yarım çay bardağı sıvı yağ döktüğümüz fırın tepsisinin altına diziyoruz.
- Yarım kilo kıymayı geniş bir kabın içine alıp ekmek içi, yumurta sarısı, rendelenmiş soğan - sarımsak, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ile yoğurmaya başlıyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yassılaştırıyoruz. Köfteleri patateslerin üzerine diziyoruz.
- Ayrı bir kapta domates salçasını suyla ezip köftelerin üzerinden gezdiriyoruz.
- Domatesleri ve soğanları dörde, birberleri de 2'ye 3'e bölüp tepsinin üzerine gezdiriyoruz.
- Tuz ve yağ takviyesi isteinirse yapılabilir. Ama yemeğimiz çok sulu olmayacak.
- 175 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...
3 yorum:
çok güzel :)
ÇOK GÜZEL :)
nefis :)
Yorum Gönder