Sayfalar

3 Mart 2012 Cumartesi

İZMİR KÖFTE

Malzemeler:

Köftelik malzemeler:
  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz ve karabiber
----------------------------------------
  • 5 tane orta boy patates
  • 3 tane domates
  • 4 tane tatlı kırmızı biber (kapya biber) veya çarliston biber
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı:
  • Patateslerin kabuğunu soyup uzunlamasına dilimliyoruz. Dilimlediğimiz patatesleri yarım çay bardağı sıvı yağ döktüğümüz fırın tepsisinin altına diziyoruz.
  • Yarım kilo kıymayı geniş bir kabın içine alıp ekmek içi, yumurta sarısı, rendelenmiş soğan - sarımsak, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ile yoğurmaya başlıyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yassılaştırıyoruz. Köfteleri patateslerin üzerine diziyoruz.
  • Ayrı bir kapta domates salçasını suyla ezip köftelerin üzerinden gezdiriyoruz.
  • Domatesleri ve soğanları dörde, birberleri de 2'ye 3'e bölüp tepsinin üzerine gezdiriyoruz.
  • Tuz ve yağ takviyesi isteinirse yapılabilir. Ama yemeğimiz çok sulu olmayacak.
  • 175 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...

3 yorum:

İNSU dedi ki...

çok güzel :)

Adsız dedi ki...

ÇOK GÜZEL :)

Adsız dedi ki...

nefis :)