Sayfalar

29 Ekim 2010 Cuma

ACUR TURŞUSU

Yapılışı: Taze acurları(Biz acur olarak biliriz ama Hatay bölgesinde hıta da deniliyor. ) iyice yıkıyoruz. Turşu kavanozuna sıkı bir şekilde yerleştiriyoruz. Kavanozun 1/4 kadar sirke, bu büyüklükteki bir kavanoz için 6 yemek kaşık tepeleme tuz koyuyuruz. 7-8 diş sarımsağı soyup aralara yerleştiriyoruz. En üstüne yıkadığımız maydanozları sapları ile birlikte kapak gibi yerleştiriyoruz. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz. Altına bir kap koyup bu şekilde 1 gün bekletiyoruz. Daha sonra kabı alabiliriz. Afiyet olsun...

2 yorum:

nihalasli dedi ki...

misss..Tursuyu cok severim.Hic evde denemedim ama denemek istiyrm.Tursu cok lezzetli olucak gibi gorunuyor;)

mügepolat dedi ki...

aslında bir zorluğu yok çok kolay. Ben de bu seneye kadar gözümde büyütürdüm bu işleri. Ama bir başlayınca insan kendini tutamıyor...:)