Sayfalar

22 Ekim 2010 Cuma

TAZE KURU FASÜLYE

Bazen aklıma yapacak yemek adı gelmez. Eşime sorarım "Bugün ne pişireyim?" diye. O da bana taze kuru fasülye der. :)
TAZE FASÜLYE
Yapılışı: Taze fasülyenin kılçıklarını iyice ayıklıyoruz. ben bu konuda çok titiz davranırım. Çünkü fasülyenin kılçığı hiç sevmediğim bir şey. Bazen iki defa ayıkladığım olur. Ayıkladığımız fasülyeyi yıkıyoruz. Kuru soğanı yemeklik doğruyoruz. 2 tane domatesi rendeliyoruz. Fasülyeyi, doğranmış soğanları, rendelenmiş domatesleri düdüklü tencerenin içine alıyoruz. 1 kaşık domates salçası, tuz, zeytinyağı, bir çay kaşığı da toz şeker ekliyoruz. 1 su bardağına yakın su koyuyoruz. Ben düdüklü tencerede pişirdiğim için hepsini çiğden koyarım. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Fısıldadıktan sonra düdüğünü indirip altını yarımakısıyoruz. 10 dk ya yemeğimiz pişer. Afiyet olsun...

KURU FASÜLYE
Yapılışı: Kuru fasülyeyi akşamdan ıslatıyoruz. Islattığımız fasülyenin suyunu döküyoruz.
Kuru soğanı yemeklik doğruyoruz. Eti küçük küçük doğruyoruz. Düdüklü tencerenin içine doğranmış et ile kuru soğanı, kuru fasülyeyi 1 çay bardağına yakın çiçek yağı ile koyuyoruz. 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber, kimyon ekliyoruz. 2,5 su bardağı suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Yarım saate yemeğimiz pişer. Afiyet olsun. ( Bu arada fasülyenin cinsi, büyüklüğü pişme süresini etkiler.)

Hiç yorum yok: