Sayfalar

19 Ekim 2010 Salı

YUFKALI BİFTEK VE ŞEHRİYE PİLAVI

Geçen gün yaptığım börekten kalan bir adet yufkam vardı. Ne yapayım bununla derken bu yemek çıktı.. :)
Malzemeler: 1 adet yufka, 2dilim biftek, 3 orta boy kuru soğan, 2 yemek kaşığından az salça,sıvı yağ, karabiber, kimyon, tuz
Biftekleri şerit şeklinde doğruyoruz. Çok kalın olmasın. Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ döküp eti kavuruyoruz. Etin rengi değişince ince ince doğradığımız soğanları ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı az suyla sulandırıp tavaya ekliyoruz. 3-4 dk daha kavurup altını kapatıyoruz.

Yufkayı bıçakla ortadan ikiye bölüyoruz. Böldüğümüzyufkayı tekrar ikiye katlıyoruz. Ortasına salçalı bifteğikoyup zarf şeklinde kapatıyoruz.

Üzerlerine sıvı yağ ile suyulu karışım yapıp sürüyoruz. 200 derecede fırında pişiriyoruz.




Böreklerin boyutu biraz daha küçük olabilirdi. Bu şekilde yanına şehriye pilavı servis tabağına zor sığıdılar.
Şehriye Pilavı: Bir kaşık arpa şehriyeyi sıvı yağda kavuruyoruz. Daha sonra pilav tenceresine 1 su bardağı arpa şehriyeyi ekliyoruz. 2. su bardağına yakın su ekliyoruz. Tuzunu atıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

4 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık.

nihalasli dedi ki...

haha harika bende tr deyken artan kapuskayi bole yufkalamistim harika olmustu..Cok lezzetli gorunuyor seninki/

ipek dedi ki...

Hımm çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

Mimosa Café dedi ki...

ilginç bir tarif olmuş. lezzetli görünüyor. elleirne sağlık. sevgiler.