Sayfalar

18 Ekim 2010 Pazartesi

MERCİMEKLİ KÖFTE

Güneydoğu Anadolu mutfağından
Malzemeler: 2 su bardağı kırmızı mercimek, 2 su bardağı köftelik bulgur, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, 2 orta boy kuru soğan, taze soğan, maydanoz, tuz, kimyon, karabiber,zeytinyağı
Yapılışı: Mercimeği düdüklü tencerede 3 su bardağı su ile haşlıyoruz. Diğer taraftan kuru soğanı ince ince doğruyoruz ve zeytinyağında kavuryoruz. İçine domates ve biber salçasını ekliyoruz. Mercimek haşlandıktan sonra köfteyi yoğurmak için büyük yayvan bir kabın içine alıyoruz. Köftelik bulguru ekleyip bulgur pişene kadar yoğuruyoruz. Sıcak oluyor, bir eldiven giymenizi tavsiye ederim. Salçalı soğan kavurmasını, tuzu, karabiberi, kimyonu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Bir parça ağzınıza alıp pişip pişmediğinden emin olabilirsiniz. Ağzınızda çıtırçıtır eden birşeyler varsa pişmemiş demektir. İnce ince doğradığımız yeşil soğan ve maydanozu ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Köftenin parlaklığı az ise biraz daha zeytinyağı ekleyebiliriz. Bir kaseye su koyup elimizi suya batırarak köfteyi sıkıyoruz. Afiyet olsun...

3 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

hmm çok severim ellerine sağlık.

gulbin dedi ki...

bu tarifleri ingiltere yapacam daha nicelerini bekliyorumm :)

Adsız dedi ki...

:) coooooook güzel
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,