Sayfalar

11 Ekim 2010 Pazartesi

ÇEMEN

Benim çocukluğumdan beri sevdiğim bir lezzet.. Özellikle pazar kahvaltılarında süper oluyor. İsteyen günlük yapabilir, isteyen çokça yapıp kavanoza koyup saklayabilir.
Ben günlük yapmayı tercih ediyorum. Tarifini de ona göre vericem. Miktarlar size kalmış.
Yapılışı: 3 kaşık domates salçası ile 2 kaşık tatlı biber salçasını karıştırıyoruz. (Biber salçasını acı da kullanabilirsiniz.) Biraz zeytinyağı, dövülmüş ceviz, rendelenmiş sarımsak, kekik, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Ekmeğimize sürüp afiyetle yiyoruz..

2 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık .

nihalasli dedi ki...

cemeni cok severim ama insani yedigine pisman da edebiliyor bazen:)