Sayfalar

31 Ekim 2010 Pazar

FIRINDA MÜCVER - KURU KÖFTE - IZGARA PATLICAN

Gaziantep'te mücvere ökçe diyorlar.Özellikle içine taze soğan ve sarımsak koyuyorlar. Tabi ki fırında değil yağda pişiriyorlar.
Yapılışı: Taze soğan ile taze sarımsağı ayıklayıp, yıkayıp, yeşil ve beyaz kısımlarını ince ince doğruyoruz. 3 tane orta boy kabağı kabuklarını soyup rendeliyoruz. Fırında yapacağım için kabakların suyunu sıkmadım. Maydanoz, taze nane ve dereotunu ince ince doğruyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Doğradıklarımızla rendelediklerimizi bir kapta karıştırıyoruz. İçine 3 yumurta kırıyoruz. 4 yemek kaşığı tepeleme un ile 1 çay bardağı su ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini koyup karıştırıyoruz. Fırın tepsisine döküyoruz. Çok kalın olmaması gerekiyor. 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Yapılışı: Az yağlı kıymayı geniş bir kaba alıyoruz. İçine orta büyüklükteki bir soğanı rendeliyoruz. Maydanozları ince ince doğrayıp ekliyoruz. 1 tane yumurta kırıyoruz. 2 dilim bayat ekmeği robottan geçirip ekliyoruz. Bayat ekmek yoksa 2 kaşık irmik de koyulabilir. Tuz, karabiber, kimyon ekleyip yoğuruyoruz. Köfte şeklini verip kızgın yağda pişirebilirsiniz. Ama ben tost makinesinin ızgara bölümünde pişirdim. Afiyet olsun...

Patlıcanları ince ince doğrayıp bir kapta zeytinyağı ile yağlıyoruz. Tuzunu ekleyip tost makinesinin ızgara bölümünde pişiyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: