Sayfalar

29 Ekim 2010 Cuma

ELMALI KURABİYE

Yapılışı:4 tane ekşi elmayı rendeliyoruz. Tencerenin içine koyuyoruz. 1 çay fincanı toz şekeri, tarçın ve 1çay fincanı dövülmüş cevizi tencereye ekleyip pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. 3 su bardağı un ile1 paket kabartma tozunu eleyip ortasını açıyoruz. Erimemiş 1 paket margarini, 3 yemek kaşığı yoğurdu, 1 çay fincanına yakın pudra şekerini unun ortasına koyup yoğuruyoruz. Hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Merdane yardımı ile açıyoruz. Ortasına elmalı harçtan koyuyoruz, üzerini kapatıyoruz. 180 derece fırında 40 dk pişiriyoruz. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: