Sayfalar

7 Ekim 2010 Perşembe

TUTMAÇ ÇORBASI

TUTMAÇ ÇORBASI

Yine bir yeşil mercimek yemeği daha...

Doğu Anadolu'da yaygın olarak yapılır.
Malzemeler: 1 su bard. yeşil mercimek, 1 su bard. erişte, et suyu, 1 su bard. yoğurt, 1 yumurta, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber, üzeri için sıvı yağ ile toz kırmızı biber
Yapılışı: Yeşil mercimeği haşlıyoruz. Haşladığımız suyu süzüp et suyunu ilave ediyoruz tencereye. çorbanın tamamını et suyu ile yapabilceğiniz gibi biraz et suyu biraz da normal su koyabilirsiniz. Çorbanın suyu kaynayınca erişteyi içine katıyoruz. Bir kasede yoğurt ile yumurtayı iyice çırpıyoruz. Çırptığımız karışıma biraz kaynayan çorba suyundan ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Yani bu çorbamızın terbiyesi oluyor. Terbiyeyi yavaş yavaş çorbayı karıştırarak tencereye döküyoruz. 2 diş sarımsağı da rendeliyoruz. Çorba bir taşım kaynayınca hazırdır. Servis ederken üzerine bir tavada kızdırdığımız yağ ile toz biberi gezdiriyoruz.
Afiyet olsun....

2 yorum:

hobivakti dedi ki...

Hazır satılanlardan alıp yapmıştım ve çok beğenmiştim.

Eminim kendimiz yapınca çok daha güzel oluyordur.

Elinize sağlık.

mügepolat dedi ki...

sevgili hobivakti her zaman ev yapımı çorba çok çok daha iyidir. Hazır çorbaların içindeki katkı maddelerini düşündükçe... Piyasadaki her hazır gıdadan sakınmamız çok zor belki ama en azından elimizden geldiği kadar kaçınmamız gerektiğini düşünüyorum. deneyin eliniz alışacaktır. Siz de benim gibi dondurucuda haşlanmış mercimek bekletenlerden olursunuz belki...