Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

KABAK SANDAL

Yapılışı: 3 tane kabağı dik bir şekilde ortadan ikye kesip tuzlu suda haşlıyoruz. Çok fazla yumuşamamasına dikkat ediyoruz. Haşladıktan sonra ortasındaki çekirdeklerini çıkarıyoruz. Zaten haşlandığı için kolayca çıkıyor. Tavsiyem çok haşlamışsanız çekirdeklerini çıkarmak için uğraşmayın, parçalanabilir çünkü. Başka bir tencereye yarım çay bardağı  sıvı yağ ile 3 yemek kaşığı unu kavuruyoruz. Yavaş yavaş karıştırarak 1 su bardağı sütü içine ekleyip beşamel sos hazırlıyoruz. Beşamel sosun içine garnitür ve rendelenmiş kaşar ekliyoruz. Hazırladığımız karışımı çekirdeklerini çıkardığımız kabakların üzerine koyuyoruz. Kabak sandalları fırın kabına alıyoruz. Üzerlerine kaşar serpip 200 derce fırında yarım saat pişiriyoruz. Afiyet olsun...


1 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Fırında ıspanak tarifine bakmak için gelmiştim.Kabak tarifini de çok beğendim.Elinize sağlık dilerim.