Hoplaya zıplaya maceralı bir yolculuktu.
Yeşillerini bulmak için baya zorluk çektik.
Enes ile İdil çok eğlendiler.
Cemal Abim kendi zeytinleriymiş gibi topluyor maşallah...:)
Eşim ile ablam.. Sanki çocukluklarına dönmüşler de saklambaç oynuyorlar...
:) Güzel, eğlenceli, maceralı, yorucu bir gündü.
Topladığımız zeytinler..
Zeytinleri taşla kırdık.
Kırdığımız zeytinleri bidona doldurduk. İçine tuzlu su koyduk, kapağını sıkıca kapattık. Tuzlu suyu yumartayı yüzdürme tekniği ile hazırladım. Bunun için geniş bir kaba bolca su koyuyoruz. Suyun içine 2 avuç kadar iri tuz atıyoruz. Çiğ yumurtayı içine koyuyoruz. Yumurta hafif kalkınca tuzun kıvamı iyidir. Farklı zeytin kurma teknikleri var. Kimisi önceden tuz koymaz. 7-8 defa acı suyunu boşaltır. Sonradan tuzlandırır. Ama ben bu sefer kayınvalidemin yöntemini denedim. Bu şekilde yapınca yeşil zeytini yumuşamadan uzun süre yiyebiliyoruz.
Zeytinle beraber gelen kütür kütür üzümler...
Zeytinle beraber gelen kütür kütür üzümler...
3 yorum:
Ne hoş bir gün geçirmişsiniz. Burada gidip toplama şansımız yok ama pazarlarda bol bol buluyoruz. Ben de biraz aldım. Ayrıca tarif için teşekkürler. Geçen yıl yaptıklarımın bir bölümü yumuşamıştı. Bu yıl kayınvalidenizin tarifini deneyeceğim.
yazliktaki bahcemizde zeytinagaci var annem de sizin gibi kirma zeytin yapar ama daha tadamadim :)
Cok eglenceli bir gun olmus ..Sevgiler
begonvilli ev;
kolay gelsin size. Kayınvalidem Zeytinin acı suyunun sert tuttuğunu söylüyor.
Yorum Gönder