- 2 su bardağı erişte (ev makarnası)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Üzeri için dövülmüş ceviz
- Bir tencereye suyu koyup kaynatıyoruz. İçine tuz atmayı unutmuyoruz.
- Su kaynayınca erişteleri içine atıyoruz. 4-5 dk haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz.
- Yine aynı tencerede tereyağını eritip süzdüğümüz erişteleri içine atıyoruz. Şöyle bir karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine bolca ceviz serpip afiyetle yiyoruz.
Malzemeler:
- 3 tane ayva
- 2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın- çubuk tarçın da olabilir
- 6 su bardağı su
- Ayvaların kabuğunu soyup küçük küçük doğruyoruz.
- Bir tencereye 6 bardak suyu, 2 bardak şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçını koyuyoruz. İçine doğradığımız ayvaları atıp iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder