Malzemeler:
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 2 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 yumurta
Sosu için:
- 5,6 diş sarımsak
- 2,3 tane domates
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Nane
- Tuz
- Zeytinyağı
- Üzeri için nar ekşisi ve yoğurt
- Bu yemeği malzemelerini biraz fazla tutarak hazırladığınız köfteleri haşlayıp bir kısmını buzluğa atabilirsiniz. Ama ben 2 -3 kişilik malzemelere göre anlatıyorum. 1 bardak köftelik bulgurun üzerine sıcak su gezdirip 10 dk bulgurların şişmesini bekliyoruz.
- Blgurlar şişince irmiği, unu, yumurtayı, domates salçasını, kimyonu, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yoğururken azar azar sıcak su kullanarak hamuru toparlayabiliriz.
- Fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp, parmağımızla ortalarına hafifçe bastırıyoruz.
- Bütün hamuru bü şekilde şekillendirince Bir tencerede tuzlu suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suya hazırladığımız köfteleri atıp pişiriyoruz.
- Diğer taraftan domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz. Zeytinyağında biber salçasını ekleyerek kavuruyoruz. Nane ve karabiber ile tatlandırıyoruz.
- Pişen köftelerimizi kevgirle alıp hazırladığımız sosun içine atıyoruz. Şöyle bir karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine nar ekşi gezdiriyoruz. Yanında yoğurt ile afiyet ile yiyoruz.
2 yorum:
Bizim evde çok sevilen bir yemektir üzerine nar ekşisi konulduğunu bilmiyordum ilk yaptığımda deneyeceğim.ellerinize sağlık.Sevgiler...
Hiç duymamıştım ama çok güzel görünüyor! Ellerine sağlık, hemen denenecekler listesine aktarıldı! :)
Yorum Gönder