Sayfalar

27 Nisan 2012 Cuma

FELLAH KÖFTESİ


Malzemeler:
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yumurta
Sosu için:
  • 5,6 diş sarımsak
  • 2,3 tane domates
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Üzeri için nar ekşisi ve yoğurt
Yapılışı:
  • Bu yemeği malzemelerini biraz fazla tutarak hazırladığınız köfteleri haşlayıp bir kısmını buzluğa atabilirsiniz. Ama ben 2 -3 kişilik malzemelere göre anlatıyorum. 1 bardak köftelik bulgurun üzerine sıcak su gezdirip 10 dk bulgurların şişmesini bekliyoruz.
  • Blgurlar şişince irmiği, unu, yumurtayı, domates salçasını, kimyonu, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yoğururken azar azar sıcak su kullanarak hamuru toparlayabiliriz.
  • Fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp, parmağımızla ortalarına hafifçe bastırıyoruz.
  • Bütün hamuru bü şekilde şekillendirince Bir tencerede tuzlu suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suya hazırladığımız köfteleri atıp pişiriyoruz.
  • Diğer taraftan domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz. Zeytinyağında biber salçasını ekleyerek kavuruyoruz. Nane ve karabiber ile tatlandırıyoruz.
  • Pişen köftelerimizi kevgirle alıp hazırladığımız sosun içine atıyoruz. Şöyle bir karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine nar ekşi  gezdiriyoruz. Yanında yoğurt ile afiyet ile yiyoruz.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bizim evde çok sevilen bir yemektir üzerine nar ekşisi konulduğunu bilmiyordum ilk yaptığımda deneyeceğim.ellerinize sağlık.Sevgiler...

DECO☆deniquo dedi ki...

Hiç duymamıştım ama çok güzel görünüyor! Ellerine sağlık, hemen denenecekler listesine aktarıldı! :)