Malzemeler:
- 1 kilo bakla
- 2 tane orta bou kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz.
- Bir tutam dereotu
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Baklanın kılçıkları ayıklayıp 2-3 cm uzunluğunda doğruyoruz. İyice yıkayıp suyunu süzüyoruz.
- Kuru soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanlar hafif ölünce içine domates salçasını atıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Baklaları da tencereye atıp şöyle bir kavurup 2 su bardağı suyumuzu ekliyoruz.
- Tuzunu ve ince kıyılmış dereotunu eklemeyi unutmuyoruz. Ben düdüklü tencerede pişiriyorum. O nedenle 20 dk da pişiyor. Afiyet olsun..
1 yorum:
Elinize sağlık baklayı çok severim tamda mevsimi bol bol pişirmek lazım.Sevgiler...
Yorum Gönder