Çocukluğumu hatırlatan bir muhallebi. Sevgili Naime Teyzecim çok yapardı. Böyle kaseyi sallayınca muhallebinin titremesi çok hoşuma giderdi. Bundan dolayıdır ki bu tatlının bizim ailedeki adı "Titrek Bulmaç"tır.
Malzemeler:
- 6. su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- Dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- Nişastayı bir kasede suyla eziyoruz.
- Tencereye 6 su bardağı su dolduruyoruz. Sulandırılmış nişastayı ve şekeri ekliyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz. Nişastası az gelmiş ise 1 kaşık nişastayı suladırarak ekleyebiliriz.
- Koyulaşınca tencerenin altını kapatıp, muhallebiyi kaselere aktarıyoruz. ÜZerlerine dövülmüş ceviz serpip servis edyoruz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder