Sayfalar

25 Nisan 2012 Çarşamba

PORTAKAL REÇELİ

Malzemeler:
  • 1 kilo portakal
  • 3 su bardak şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:
  • Portakalların kabuklarını soyup kare şeklinde küçük küçük kesiyoruz.
  • Bir tencerenin yarısına kadar su doldurup portakal kabuklarını içine atıp pişiriyoruz. Hem böylece portakal kabuklarının acısı da çıkıyor. Ama bence portakalın cinsine göre değişiyor. Benim aldığım portakalllar kalın kabukluymuş. Bu nedenle düdüklüde haşlasam daha iyi olacakmış diye düşündüm.

  • İyice yumuşadığı zaman suyunu döküp üzerine şeker ve portakal suyu ilave edip kaynatıyoruz.
  • Bir büçük saat kadar kaynatıyoruz. Böylece reçelimizi biraz koyulaşıyor. Üzerindeki köpükleri alıyoruz. 15-10 dk daha kaynatıp tencerenin altını kapatıyoruz.Sıcakkken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum:

DECO☆deniquo dedi ki...

:) bunu portakal kabuğu şekerlemesi şeklinde denedim, tarif çok benziyor, sadece en sonda konulan su miktarını azaltmak gerekiyor, bir de şerbeti tamamen çekince sıcakken toz şekere bulayıp kurutursanız harika bir atıştırmalık oluyor. Şeker miktarını kısıtlı tutarak küçük yeğenime, şeker bölümünü atlayıp votkaya basarak arkadaşlarıma götürebildiğim çok yönlü ve çooook lezzetli bir şey çıkıyor. madem seviyorsunuz portakal kabuğunu, paylaşayım dedim :)