Sayfalar

4 Nisan 2012 Çarşamba

TAVUK KROKET


Malzemeler:
  • Yarım kilo tavuk göğüsü
  • 1 su bardağı galeta unu yada çeyrek bayat ekmek
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • 1 avuç maydonoz
  • 1 avuç taze nane / 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
  • Tavuk göğsünü mutfak robotunda parçalıyoruz.
  • Daha sonra diğer malzemelerle karıştırıp yoğuruyoruz.
  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırıyoruz.
  • Az yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum:

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

müge hanım tarifiniz yayında desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim