Sayfalar

21 Nisan 2012 Cumartesi

PIRASA DOLMASI

Malzemeler:
  • 6 tane orta kalınlıkta pırasa
  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon, yeni bahar
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yapılışı:
  • Pırasaların beyaz yerlerili 4 cm uzunluğunda kesiyoruz.
  • Tuzlu suda kestiğimiz pırasaları hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Pırasaların iç katmankarını parmağımızı sokarak çıkartıyoruz. Her kestiğimiz pırasa diliminin en dıştaki 3-4 katmanını kullanabiliriz. Pırasanın kalınlığına göre bu durum değişebiliri.
  • Diğer malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  • Pırasa zarlarının içine dolduruyoruz.
  • Tencerenin en altına biraz sıvı yağ gezdiriyoruz. Pırasa dilimlerinin iç katmanlarını tencerenin altına diziyoruz ki pişerken altını tutmasın. Doldurduğumuz pırasaları tencereye diziyoruz. 1 parmak geçecek şeklde su koyuyoruz. Bir fiske tuz gezdirip pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra üzerie limon sıkarak yiyebiliriz. Afiyet olsun...

1 yorum:

Hümeyra'nın denizi dedi ki...

Daha önce hiç pırasa dolması görmemiştim,her çocuğun aksine benim oğlum pırasayı çok sever.Birgün deniycem tarifini.ellerine sağlık