Malzemeler: Kayınvalidem bol kepçe olduğu için malzemelerin ölçüsünü veremiyorum.
- Un
- Yaş maya
- Soğan
- Kıyma
- Tuz , karabiber
- Sıvı yağ
- Alüminyum çaydanlık kapağı yada kesici bir yuvarlak nesne.
- Mayalı hamuru yoğuruyoruz ve mayalanması için bekliyoruz. 4 büyük yumak çıkacak kadar hamur yoğurmalıyız.
- Diğer taraftan kıymalı harcı hazırlıyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp kavuruyoruz.Kıymayı da ekleyip çok az kavuruyoruz. Fazla kavrulmaması gerekiyor.
- Hamur mayalandıktan sonra 4 büyük yumak yapıyoruz. 1. yumağı oklava ile incecik açıyoruz.
- Bu yufkayı genişçe bir yüzeye alıyoruz, kurumaması için üzerini bezle örtüyoruz.
- 2. yumağı da açıyoruz. Açtıktan sonra kıymalı harçtan öbek öbek koyuyoruz.
- Daha önce açtığımız yufkayı bunun üzerine seriyoruz. Kıyma koyduğumuz yerlerden alüminyum çaydanlık kapağı ile kesiyoruz.
- Kestiğimiz börekleri kızgın yağda kızartıyoruz.
Afiyet olsun...
2 yorum:
hımmm ellerine sağlık kayınvalidenin ve senin canım:=) Çok severm yağda kızarmış böreği...
Merhaba el ile açılan yufka böreğinin tadı başka oluyor kayınvaldenizin eline sağlık.Sevgiler.
Yorum Gönder