- 2 tane kalçalı but
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 2-3 dal adaçayı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 3-4 tane orta boy patates
- 1 adet fırın poşeti
- Patateslerin kabuğunu soyup büyükçe küp şeklinde doğruyoruz.
- Tavuk parçalarını ve patates küplerini salça, zeytinyağı , tuz, karabiber ve kırmızı biberle terbiyeliyoruz. Bu malzemeleri bir kapta karıştırıp elimizle mıncıklayarak tavuk ve patatesleri üzerlerine sürebiliriz.
- Malzemeleri fırın poşetinin içine yerleştiriyoruz. Bir filenin içine yada benim yaptığı gibi bitki çayı süzgüsüne adaçaylarını koyup fırın poşetinin içine yerleştiriyoruz. Poşetin ağzını bağlayıp kürdanla 2-3 yerinden deliyoruz. Poşeti fırın kabına yerleştirip fırına koyuyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Çok acıkmıştık, biraz acele ettim fırından çıkartmaya. Aslında biraz daha kızarabilirdi. :)
2 yorum:
Adaçaylı tavuk olur'mu derdim denemeden önce,şimdi biliyorum'ki çok yakışıyoru,ellerine sağılık.
Benim tuhla altında tavuğu dene .
Yemek enfes bir şekilde adaçayı kokuyor, değişik bir lezzet, farklılık isteyenlere...
Yorum Gönder