PAZI SARMASI
Malzemeler:
- 3 bağ pazı
- Pirinç (Dolma ve sarmalarda hiçbir zaman pirinci ölçülü koyamam. Çok gelirse buzluğa atarım, az gelirse bitmesine yakın biraz daha eklerim.)
- İnce doğranmış kuru soğan, sarımsak rendesi
- Domates rendesi, domates salçası, biber salçası (hepsinden de kullanıyorum, domatesi mevsimindeyse ya da yazdan hazırladığım konserve varsa kullanıyorum.)
- Tuz, karabiber, kimyon, yeni bahar, nar ekşisi. Buraya kadar tüm dolma ve sarmalar için aynı.
- Taze nane, maydanoz
- Zeytinyağ
Yapılışı:
- Pazıları tuzlu kaynamış suda batırıp çıkarıyoruz. Pazı yaprakları ince olduğu için fazla bekletmiyoruz.
- Pirinçleri yıkıyoruz ve süzdürüyoruz.
- Soğanları, maydanozu ve naneyi ince ince doğruyoruz. Domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz. Diğer malzemelerle derin bir kapta karıştırıyoruz.
- Pazı yapraklarını açıp 1 yemek kaşığı koyup sarıyoruz. Benimkiler biraz tombiş oldular ama idare ettik.
- Tencerenin altına zeytinyağı gezdirip tencereye dizmeye başlıyoruz. Salçalı su yapıp sarmaların üzerini bir parmak geçecek şekilde tencereye su dolduruyoruz. Pişirip afiyetle yiyoruz...
4 yorum:
ARKADAŞIM BU TENCERE BENİM:)
merhaba
kozmoda.com işbirliği ile hediye cekılısı düzenliyorum
beklerim
http://drycfc.blogspot.com/2012/04/kozmoda-sponsorlugu-ile-hediye.html
afiyet olsun sevgili bir kase lezzet tabiki seve seve
Ama olmaz ki Mügeciğim bu pazılar bu kadar da insanın gözüne sokulmaz ki:=)))
Bak canım çekti:)
Yorum Gönder