FIRINDA KARNIYARIK
Malzemeler:
- 5-6 tane patlıcan
- 200 gr yağsız kıyma
- 1 tane orta boy soğan
- 4 tane domates
- Yarım demet maydanoz
- 10-12 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası, biraz sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kimyon
- 3-4 tane yeşil biber
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup bir yerinden bıçakla uzunlamasına yarıyoruz.
- Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürüp fırına veriyoruz. İçi yumuşayınca fırından çıkartıyoruz.
- Diğer taraftan karnıyarığın içini hazırlıyoruz. Kıymayı kavuruyotuz. Üzerine ince doğranmıış soğanı ekliyoruz.
- Rendelenmiş domatesleri, dilerseniz biraz salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Tuz, karabiber, kimyon ve ince doğranmış maydanozu ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz, tencerenin altını kapatıyoruz.
- Patlıcanların bıçakla yardığımız kısmından kıymalı harcı kaşıkla dolduruyoruz.
- Üzerlerine 2 şer tane sarımsak yerleştiriyoruz.
- Karnıyarıkları fırın kabına diziyoruz. Üzerlerinden biraz sıvı yağ ile salçalı su gezdiriyoruz.
- Uzunlamasına doğradığımız biberleri yerleştirip fırına veriyoruz. 15 dk sonra yemeğimiz pişmiş demektir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder