MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık pirinç (Ben genelde pilavları yasemin kokulu pirinçten yapıyorum. Daha lezzetli bence. Tavsiye ederim)
- 15 tane orta boy mantar
- 1 kahve fincanı arpa şehriye
- tuz, sıcak su, sıvı yağ
Yapılışı:
- 1 su bardağı pirinci iyice yıkıyoruz. Suyunu süzmesi için süzgüde bir 10 dk bekletiyoruz.
- Bu esnada ince ince doğradığımız mantarları sıvı yağda kavuruyoruz.
- Mantarlar kendini kaybetince şehriyeleri ekliyoruz.
- Şehriyeler de kavrulunca pirinci ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
- Tuzunu ekleyip 2 bardak sıcak suyu da koyup tencerenin ağzını kapatıyoruz. (Normalde pirinç pilavı için ölçüm şehriyeleride düşünerek 1'e 1,5'tur. Fakat mantarları da göz önüne alırsak 2 bardak sıcak su iyi geliyor.) Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder