Sayfalar

4 Haziran 2011 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ REVANİ

Malzemeler:

  • 2yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • kabartma tozu, vanilya
Şerbeti için
  •  3,5 su bardağı su
  •  3 bardak şeker
  •  4-5 damla limon suyu
Yapılışı:
  • Bir tencereye 3,5 su bardağı su koyup içine 3 bardak toz şekeri ilave ediyoruz Şerbeti kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 4-5 damla limon suyu koyupbir taşım daha kaynatıyoruz. Tencerenin altını kapatıp şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
  • Yumurtalar ile1 su bardağı şekeri iyice çırpıyoruz.
  • 1 su bardağı yoğurt ile yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
  • Daha sonra unu, irmiği, hindistan cevizini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derce fırında 45-50 dk pişiriyoruz.
  • Tatlımızı fırından alıyoruz. Ilıyan şerbeti sıcak revaninin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: