HİNDİSTAN CEVİZLİ REVANİ
Malzemeler:
- 2yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- kabartma tozu, vanilya
Şerbeti için
- 3,5 su bardağı su
- 3 bardak şeker
- 4-5 damla limon suyu
Yapılışı:
- Bir tencereye 3,5 su bardağı su koyup içine 3 bardak toz şekeri ilave ediyoruz Şerbeti kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 4-5 damla limon suyu koyupbir taşım daha kaynatıyoruz. Tencerenin altını kapatıp şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
- Yumurtalar ile1 su bardağı şekeri iyice çırpıyoruz.
- 1 su bardağı yoğurt ile yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz.
- Daha sonra unu, irmiği, hindistan cevizini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derce fırında 45-50 dk pişiriyoruz.
- Tatlımızı fırından alıyoruz. Ilıyan şerbeti sıcak revaninin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder