PATLICAN BORANİ
Malzemeler:
- 2 tane patlıcan
- 150 gr yağsız kıyma, domates salçası
- 1 tane kuru soğan
- Yoğurt, 2 diş sarımsak
- Zetyinyağı, tuz
Yapılışı:
- Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp zeytin yağında kavuruyoruz.
- Patlıcanların kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğruyoruz. (tavla zarı gibi) Ya da benim yaptığım gibi daha önce dolma yapmak için oyulmuş patlıcanların içini kullanabilirsiniz.
- Patlıcanları da soğanların üzerine ekleyip hafif yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Yarım su bardağı kadar su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Kıymayı başka bir tavada az yağla ve salçayla kavuruyoruz.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
- Patlıcanlar pişince üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş kıyma ile servis ediyoruz. Afiyet olsun...
1 yorum:
Patlıcanlı kıymalı yemeklere bayılırım. Bu da tam bana göre bir yemek olmuş. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder