Malzemeler:
- Alabalık (Adeti size aklmış)
- 2-3 diş sarımsak, tuz, karabiber, pulbiber, zeytinyağı, defne yaprağı, 1 tane limonun suyu
- Kaşar peyniri
- Mantar
Yapılışı:
- Alabalıkları balıkçıya temizletiyoruz. Eve gelince de bir güzel yıkıyoruz.
- Sarımsakları rendeliyoruz. Tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı, 1 limonun suyunu rendelenmiş sarımsak ile karıştırıp sos hazırlıyoruz.
- Hazırladığımız sosu fırça ile balığın içine ve üzerine sürüyoruz. En az 1 saat dinlendiriyoruz.
- Balığı fırına sürüyoruz. Balığı fırına koyarken balığın içine 2 tane defne yaprağı yerleştiriyoruz.
- 15 dk sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz. Tepsinin kenarlarına yıkanmış, sapları ayrılmış mantarları çanak şeklinde yerleştirip, içlerine bir küçük küp şeklindeki kaşar peyniri de konduruyoruz.
- Bu şekliyle de kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
- Servis ederken balık sofralarının olmazsa olmazı soğan salatası ve roka ikilisini unutmuyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder