PORTAKALLI ETİMEK TATLISI
Malzemeler:
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- 1 çay fincanı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- portakal dilimleri (süslemek için)
Yapılışı:
- 1 sub bardağı su ile 1 çay fincanı toz şekeri kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.
- Etimekleri kare veya dikdörtgen borcama diziyoruz.
- Hazırladığımız ılık portakallı şerbetten etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Etimekler şerbeti çekerken 1 su bardağı soğuk sütle krem şantiyi hazırlıyoruz. 15 dk buzlukta bekletiyoruz.
- Etimekler soğuyunca krem şantiyi üzerine spatula yardımı ile sürüyoruz.
- Portakalların kabuğunu soyup yuvarlak şekilde dilimliyoruz. Tatlımızı süslüyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder