Malzemeler:
- 3-4 tane kabak
- Zeytinyağ, taze nane, dereotu, tuz
- Sarımsaklı yoğurt, pulbiber
Yapılışı:
- Kabakları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra rendeliyoruz.
- Rendelediğimiz kabakların suyunu avcumuzda sıkıp tavaya koyuyuruz.
- Tavaya 2 kaşık zeytinyağı ekleyip kabakları kavuruyoruz.
- Pişmesine yakın tuz, ince kıyılmış nane ve dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis ediyoruz. Pul biber tercihe bağlı.. Afiyet olsun...
2 yorum:
tam bir sağlıklı yaz yemeği, ellerine sağlık, teşekkürler
en kısa zamanda deniycem canım çekti :) eline sağlık
Yorum Gönder