Zahter Hatay-Antep civarında dağlarda yetişen bir tür kekik.
Malzemeler:- Taze zahter
- 1 tane domates
- 1 tane kuru soğan
- Nar ekşisi, tuz
- Zahteri ayıklıyoruz. Kalınca olan dallarını sıyırarak temizliyoruz. Uğraştırıcı oluyor ama yediğinizde uğraştığınıza değdini düşüneceksiniz. Biraz acımsı bir ferahlık, ağzınızın içi uyuşabilir. Nasıl anlattım ama..?:)
- Ayıkladığımız zahteri bıçakla kıyıyoruz.
- Kuru soğanı ince ince, domatesi de küp küp doğruyoruz.
- Nar ekşisi ve tuz ile tatlandırıp servis edebiliriz. Afiyet olsun...
Zahteri ayıklamaya başlamadan önce fırında küçük patatesler ile birkaç tane de soğan atmıştım pişsin diye. Sofra hazırlandığında bizimkilerde fırından çıktı, geldi softamıza..
İyi tatiller....
2 yorum:
zahteri ilk kez duyuyorum, Ege'li olarak sebzeleri çok severim, netten bir araştırma yapayım şimdi.Kahvaltı sofranızda salatanızda çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Hiç zahter yemedim :( fakat blogcu arkadaşlarımın sayesinde bir kaç blogda gördüm inşallah bir denerim :))
ellerine sağlık arkadaşım...
Patlıcan mücverinin yağ çekip çekmediğini sormuşsun kabaktan pek farkı yok yağ çekme konusunda ben teflon tavada kısık ateşte bir tatlı kaşığı yağ kullanarak yaptığım için yağlı olmuyor tavsiye ederim.
Sevgiler.....
Yorum Gönder