İSLİM KEBABI
Malzemeler:
- 3 adet orta boy düz patlıcan (yani kıvrık olmayacak)
- 250 gr köftelik kıyma
- Tuz, karabiber, çiçek yağı
- 2 tane domates,
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
- Kıymanın içine tuz ve karabiber ekleyip köfteyi yoğuruyoruz. Küçük parçalar koparıp yuvarladıktan sonra elimizle yassılaştırıyoruz.
- Tost makinesinin ızgara tarafına biraz yağ sürüp köfteleri tost makinesinde pişiriyoruz. İsteyen yağda da kızartabilir.
- Patlıcanları yıkadıktan sonra uzunlamasına dil şeklinde ince ince dilimliyoruz.
- Yine tost makinesinin ızgara kısmında hafif yağlayarak pişiriyoruz. Her köfte için 2 patlıcan dilimi olacak.
- 1. patlıcan dilimi ile köftenin birisini sarıyoruz. 2. dilimi de diğer tarafını kapatacak şekilde sarıp kürdan ile tutturuyoruz. Bu şekilde köftelerin hepsini patlıcan dilimi ile sarıyoruz.
- Kürdanların üzerine söğüş şeklinde doğradığımız domateslerden bir tane geçiriyoruz.
- İslim kebaplarını fırın kabına diziyoruz. Salçalı su yapıp, fırın kabının içine döküyoruz. 20 dk daha fırında pişirdikten sonra yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder